Som ni kunde läsa i februari fick jag jobb som dykinstruktör på en femstjärnig lyxresort i Maldiverna. Ett riktigt drömjobb. Med jobbvisum, ett påskrivet anställningsavtal och rättvist betalt. Alla de tre delarna är väldigt, väldigt ovanligt i dykbranschen. Ofta jobbar vi dykare under radarn med enbart turistvisum utan kontrakt och med dåligt betalt.
LÄS MER: ”Jag jobbar inte – jag simmar med fiskar hela vintern” >>
Trots det har jag sagt upp mig och lämnat Maldiverna. Varför då? Som jag skrivit om på bloggen säkert hundra gånger genom åren så är det bästa med att leva ”ett annat liv” att jag kan göra precis vad jag vill när jag vill. Om jag inte trivs på jobbet eller inte tycker om chefen eller vad det nu än må vara så kan jag enkelt ta mitt pick och pack och lämna.
Och det är precis vad som hänt. Jag trivdes inte. Det går att grotta ner sig i varför. Det finns flera olika anledningar till att jag inte trivdes där, men jag väljer att blicka framåt. Det blir inte alltid som man tänkt sig och då får man tänka om. Det härliga är ju att jag har möjligheten att faktiskt bara dra. Det är inte alla som har den förmånen, det är för de allra flesta ett huslån, mat på bordet och andra räkningar som ska betalas. Det är inte alltid man bara hipp som happ kan säga upp sig.
Med det sagt så var det mycket som var fantastiskt bra också. Dykningen är givetvis en av de bra sakerna. Jag såg min allra första hammarhaj någonsin och varje dag dök jag med örnrockor, revhajar, bläckfiskar och otroliga koraller som var i bra tillstånd.
Något som överraskade mig var hur bra mat vi i personalen erbjöds. Varje dag var det buffé i personalmatsalen både till frukost, lunch och middag. Lagat från grunden med mycket olika rätter att välja på varje dag. Allt från currys, nanbröd, grytor och röror till pizza, pasta och hamburgare. Och salladsbordet – otroligt bra. Det fanns babyspenat med tomat och fetaost, isbergssallad med apelsin, paprika, oliver, mozzarella och mycket mer. Och alltid frukt efter maten. Papaya, äpple eller apelsin. Dessutom fick vi efterrätt ett par gånger i veckan, olika smaker av glass och olika kakor.
LÄS MER: Så mycket tjänar jag i lön som dykinstruktör >>
Så vad händer nu? Jag tänkte hålla er lite på halster innan jag berättar. Men jag har fått ett nytt jobb på en väldigt spännande plats. Jag återkommer kring detta i senare inlägg, men först väntar lite härlig surfing och god mat på Bali i Indonesien.
Häng med här på bloggen för mer äventyr och inspiration.
Tjena, härligt liv du valt!
Vi blev pensionärer nu så nu ska det resas, hur hittar du billiga bra boenden
Mvh
Micke
Hej Micael, vad kul! Jag använder alltid Booking.com, deras app. Hittar alltid bra erbjudanden där.
Kommentarer är stängda.