Hoppa till innehåll

Spännande, gott och kryddigt på matmarknad i Malaysia

Något av det mest klassiska som finns i Sydostasien är alla ”nightmarkets” som du hittar överallt. Alltså en lokal matmarknad där fiskarna säljer den senaste fångsten, bönderna den senaste skörden av grönsaker och mängder med duktiga matlagare som säljer sin mat.

Att vandra runt och äta lite av varje på en matmarknad i Sydostasien är något av det bästa jag vet. Det är gott, det är billigt och det är fantastiskt trevligt. Här kommer en bildbomb från en kväll på matmarknad på ön Langkawi i Malaysia.

Tandoorikyckling, friterad kyckling, stekt kyckling. Kyckling helt enkelt. De gillar det här som ni förstår. Foto: Patrik Enlund

Tandoorikyckling, friterad kyckling, stekt kyckling. Kyckling helt enkelt. De gillar det här som ni förstår. En pinne med en kycklingvinge får du för 6 svenska kronor. Foto: Patrik Enlund

matmarknad-13

matmarknad-20

Utbudet av mat är stort. Får det lov att vara en starkt kryddad gryta med ris? Foto: Patrik Enlund

Utbudet av mat är stort. Får det lov att vara en starkt kryddad gryta med ris? Foto: Patrik Enlund

Fisk i olika former på spett. Foto: Patrik Enlund

Korv, fisk och diverse skaldjur i olika former på spett. Foto: Patrik Enlund

Ost! En typ av cheesecake. Foto: Patrik Enlund

Ost! En typ av cheesecake. Foto: Patrik Enlund

Samosa. Fyllda friterade små paket i triangulär form. Fyllningen kan variera. Kyckling, kött eller något mer åt efterrättshållet som kokos eller annat sött. Foto: Patrik Enlund

Samosa. Fyllda friterade små paket i triangulär form. Fyllningen kan variera. Kyckling, kött eller något mer åt efterrättshållet som kokos eller annat sött. 1 svensk krona per styck. Foto: Patrik Enlund

Vårrullar med olika kryddningar. Foto: Patrik Enlund

Vårrullar med olika kryddningar. Foto: Patrik Enlund

Vårrullar. Foto: Patrik Enlund

Popia. Färskt tillagade vårrullar. Foto: Patrik Enlund

Lite grillat kanske?

Lite grillat kanske?

"Chicken satay". Klassiskt Malaysia. Satay är marinerat kött eller kyckling på grillspett, som ofta serveras med en kryddig jordnötssås. Kan även serveras med ris. Foto: Patrik Enlund

”Chicken satay”. Klassiskt Malaysia. Satay är marinerat kött eller kyckling på grillspett, som ofta serveras med en kryddig jordnötssås. Kan även serveras med ris. Foto: Patrik Enlund

matmarknad-10

Hamburgare och kycklingburgare.

Hamburgare och kycklingburgare.

Bläckfisk

Bläcfisk! Foto: Patrik Enlund

Sweet corn.

Sweet corn. Foto: Patrik Enlund

Dagens fiskfångst till försäljning.

Dagens fiskfångst till försäljning. Foto: Patrik Enlund

Att äta stående och gående på matmarknad är något av det bästa jag vet. Foto: Leanne Richardson

Att äta stående och gående på matmarknad är något av det bästa jag vet. Foto: Leanne Richardson

matmarknad-16

En efterrätt. En typ av våffla eller pannkaka med en fyllning av socker, smör, söt majs och jordnötter. Riktigt gott. De kostar 1 svensk krona per styck. Foto: Patrik Enlund

matmarknad-17 matmarknad-23 matmarknad-27

matmarknad-31

Kakor och godsaker i mängder. Foto: Patrik Enlund

Kakor och godsaker i mängder. Foto: Patrik Enlund

Westerns style. Klassiska chockladtäckta donuts eller om du vill kalla dem munkar.

Westerns style. Klassiska chockladtäckta donuts eller om du vill kalla dem munkar.

Få fler härliga bildreportage från världen över i ditt flöde– gilla Ett annat liv på Facebook

4 kommentarer till “Spännande, gott och kryddigt på matmarknad i Malaysia”

    1. Det var massor av frukt. Men när vi kom dit hade jag lagt ner kameran tyvärr. Lovar bättring till nästa gång. Jag älskar frukt. Yes, jag har provat Gado gado, men jag är inget stort fan av jordnötssås så det blev ingen favorit.

    1. Mycket är lagat med chili men inte allt. Finns många alternativ utan chili. Och det går förstås alltid att be om att få maten utan chili.

Kommentarer är stängda.