Något av det mest klassiska som finns i Sydostasien är alla ”nightmarkets” som du hittar överallt. Alltså en lokal matmarknad där fiskarna säljer den senaste fångsten, bönderna den senaste skörden av grönsaker och mängder med duktiga matlagare som säljer sin mat.
Att vandra runt och äta lite av varje på en matmarknad i Sydostasien är något av det bästa jag vet. Det är gott, det är billigt och det är fantastiskt trevligt. Här kommer en bildbomb från en kväll på matmarknad på ön Langkawi i Malaysia.
Tandoorikyckling, friterad kyckling, stekt kyckling. Kyckling helt enkelt. De gillar det här som ni förstår. En pinne med en kycklingvinge får du för 6 svenska kronor. Foto: Patrik Enlund
Utbudet av mat är stort. Får det lov att vara en starkt kryddad gryta med ris? Foto: Patrik Enlund
Korv, fisk och diverse skaldjur i olika former på spett. Foto: Patrik Enlund
Ost! En typ av cheesecake. Foto: Patrik Enlund
Samosa. Fyllda friterade små paket i triangulär form. Fyllningen kan variera. Kyckling, kött eller något mer åt efterrättshållet som kokos eller annat sött. 1 svensk krona per styck. Foto: Patrik Enlund
Vårrullar med olika kryddningar. Foto: Patrik Enlund
Popia. Färskt tillagade vårrullar. Foto: Patrik Enlund
Lite grillat kanske?
”Chicken satay”. Klassiskt Malaysia. Satay är marinerat kött eller kyckling på grillspett, som ofta serveras med en kryddig jordnötssås. Kan även serveras med ris. Foto: Patrik Enlund
Hamburgare och kycklingburgare.
Bläcfisk! Foto: Patrik Enlund
Sweet corn. Foto: Patrik Enlund
Dagens fiskfångst till försäljning. Foto: Patrik Enlund
Att äta stående och gående på matmarknad är något av det bästa jag vet. Foto: Leanne Richardson
En efterrätt. En typ av våffla eller pannkaka med en fyllning av socker, smör, söt majs och jordnötter. Riktigt gott. De kostar 1 svensk krona per styck. Foto: Patrik Enlund
Kakor och godsaker i mängder. Foto: Patrik Enlund
Westerns style. Klassiska chockladtäckta donuts eller om du vill kalla dem munkar.
Få fler härliga bildreportage från världen över i ditt flöde– gilla Ett annat liv på Facebook
Var är alla frukt!? Jag älskar marknaderna i sydostasien och Malaysia har bland de bästa eftersom det är en mix av malay, indiskt och kinesiskt. Har du testat gado-gado/lotek?
Det var massor av frukt. Men när vi kom dit hade jag lagt ner kameran tyvärr. Lovar bättring till nästa gång. Jag älskar frukt. Yes, jag har provat Gado gado, men jag är inget stort fan av jordnötssås så det blev ingen favorit.
Ser jättegott ut! Jag planerar en resa till Malaysia men har en fundering: Är det mesta lagat med chili? Tål absolut inte det och maten är så viktig på en resa tycker jag.
Mycket är lagat med chili men inte allt. Finns många alternativ utan chili. Och det går förstås alltid att be om att få maten utan chili.
Kommentarer är stängda.