Det blev en heldag på Inle Lake. Som utlovat var det fantastiskt vackert med bergsluttningarna som omger sjön. Intha-folket som bor i hus på pålar på sjön är fantastiskt häftiga och männen som är ute med sina fiskebåtar och ror med ena benet gjorde oss inte besvikna. Idag låter jag bilderna tala för sig själv (med några kortare bildtexter intill).
Först bara några snabba fakta:
Pris för båttur: 15 000 – 20 000 Kyat (beroende på innehåll och din förmåga att förhandla)
Behövs: Kamera, snacks, vatten, solkräm, varma kläder (ibland blåsigt och kyligt ute på sjön)
Varsågoda – njut av bildspecial från Inle Lake i Burma.
På väg till båten klockan 07 möter vi munkar som går sin vanliga runda och samlar in mat.
Stolarna i trä med en sittdyna är faktiskt riktigt komfortabla med bra vinkel på ryggstödet.
Spegelblank sjö med berg i bakgrunden.
”Nampan” är en av byarna på vatten. Här bor och lever Intha-folket, som de kallas.
Hus i byn ”Nampan”.
Vi passerar genom flytande trädgårdar. Det är är Intha-folket odlar en del av sin mat. Området är gigantiskt. Det är bara runt en meter djupt och hålls samman av käppar som sitter fast i botten.
Det är varmt och gött när vi kör genom de flytande trädgårdarna.
Rodd med ett ben? Japp, det är precis vad fiskarna gör på Inle Lake. Varför kan en fråga sig – för att de behöver använda båda sina händer när fiskenätet ska plockas upp. Då sätter de åran i armhålan och kontrollerar båten med benet.
I en annan by på pålar i sjön, Phaw Khone, har folket specialiserat sig på vävning. Den här kvinnan tillverkar tråd av fiber från Lotusblomman. Hon bryter av skaftet och rullar fibrerna tillsammans med den tråd hon redan skapat av tidigare fibrer. Så fortsätter processen och tråden blir längre och längre. På övervåningen sitter flera kvinnor och väver. De använder sig även av silke och bomull för att tillverka tyger och kläder.
Vårt sista stopp för dagen blir byn Maing Tauk. Byn består av två delar. En på pålar i vattnet och en på fastlandet. En 500 meter lång bro i teak binder samman byn.
Missa ingenting från Patriks resa genom Burma – gilla Ett annat liv på Facebook: